Uncategorized

Wist je dat…

Wist je dat een koe moet kalveren om melk te geven?  En dat het kalfje in de bio-industrie meteen, en bij een biologische boerderij na een paar weken/maanden bij de moeder wordt weggehaald. Het resultaat is hetzelfde: moeder en kalf worden gescheiden. Het kalfje gaat naar de slacht. De moederkoe wordt verder uitgemolken. Dieren voelen verdriet. Na ongeveer een jaar wordt ze weer zwanger gemaakt en gebeurt er weer hetzelfde. Een melkkoe wordt maar 5 tot 6 jaar oud, terwijl een koe normaal gesproken wel 14 jaar oud kan worden.

Wist je dat er niet een speciaal slachthuis bestaat voor biologisch gehouden dieren. Humane slacht bestaat niet. Deze dieren willen niet dood en voelen pijn en angst.

Wist je dat parfums die verkocht worden in China getest moeten worden op dieren? Er zijn dus maar weinig merken echt vegan. Tip: Le Labo