Uncategorized

Vegan guide

Gids voor vegan kleding, schoenen, eten, etc.

– Maak een Instagram account aan (zie post Instagram).

– koop glazen potten voor voorraden dadels, meel, noten e.d.

– sorteer je kleding en haal wollen en leren kleding uit je kast

Het is begonnen met vegan eten.

Maar waarom droeg ik nog wel leren schoenen? Dat voelde al snel niet goed meer. Mijn UGGs heb ik als eerste de deur uit gedaan. Daarna de rest van mijn leren schoenen en wollen kleding. Het meeste heb ik weggegeven. Een deel heb ik verkocht via marktplaats. Ik ben acuut gestopt met het dragen ervan. Cruelty free voelt goed! Dan maar sneakers naar werk. Het duurde even voor ik een goed alternatief Had gevonden voor nette werkschoenen.

Om jou de zoektocht naar alternatieven te besparen heb ik alle tips hier op deze website verzameld.

Make-up
Ik kwam erachter dat veel make-up getest wordt op dieren. zelfs parfum omdat dit een eis is om Parfums in China te mogen verkopen. 

Verschillende mascara’s getest. Van de sport- editie van de Bodyshop vielen mijn wimpers uit. Die van Annemarie Börlind irriteerde mijn ogen. Maar heb de ideale mascara en eyeliner gevonden: PHB ethical beauty: bio, vegan.  Verkrijgbaar bij o.a Douglas.

parfum
Om in China verkocht te mogen worden moeten parfums worden getest op dieren. Er bestaan daarom maar weinig vegan parfums, maar heb er een gevonden.

Le Labo – het merk komt uit New York. Zij verkopen niet in China. “ We believe it is more humane to test cosmetics on New Yorkers than on animals”

De geuren zijn zo lekker! Wel heel duur. Parfum kost 15o euro per fles. Je kunt ook de bodylotion kopen voor 55 euro. Die blijft lang hangen. Is voor een bodylotion heel duur, maar voor een parfum een normale prijs. Het is (alleen online) te koop bij De Bijenkorf. 

kattenvoer 
Zelfs voor kattenbrokjes bestaat een vegan alternatief. Onze kat, die als laatste vegan is geworden, krijgt nu een mengeling van twee soorten: Benovo en Amicat.